Städdag..

..och annat små fix. 
I morgon fyller mamma 54. Eller skulle ha fyllt 54? För mig FYLLER hon 54. 
Det har iaf skapat någon slag stress inombords. I morgon ska vi gå igenom en sån där dag till då det verkligen kommer att märkas att hon inte är här längre 😢 det känns i hjärtat och i hela kroppen. 
Kanske var det det som utlöste lusten att röja här hemma? Virkade emellan dom olika städstationera. Vad vore en dag utan virkning? 


Kommit en bit på sommar toppen som nog får användas nästa år ☔️

In och handla blommor och ljus till mamma...

Så på eftermiddagen fick jag en blomma av snälla grannfrun som tack för hjälpen. Jag vaktade deras katt när dom var bortresta ett par dagar. 
Nu blir det att virka lite på en duk i rosa att ställa blomman på. Samma mönster och färg som den jag virkade till mamma som mamma skulle ha fått på vår Albertina träff. Tröstvirkning med andra ord 💗

....nu kom regnet...

14x10 = 140

140 rutor var det ju! 😂 Haha jag är inte så bra på matte alla gånger. Men hur som..140 rutor totalt blev det. 
Filten är officiellt klar, inslagen, packad och skickad 👍🎉


Ihopvirknings tekniken jag gjorde på denna är inget jag normalt brukar göra och det var riktigt roligt att göra något annorlunda :) 



Måtten på filten blev ca 70x100 cm. 

Har pausat rutorna lite nu för att göra en top till mig. När den är klar ska jag sätta igång med nästa beställda filt i rosa pastell 💗


En vit top i startgroparna.. 
Ha en fin dag 💗

98...

...rutor har jag nu fått färdigt! Jiiiiihooo!
Ett plus är att jag kunde virka ute i solen både igår ☀️och idag på förmiddagen. Sen kom regnet.. 

Har fått ihop några rader rutor på kortsidan också. Filten kommer bli jätte fin och beställaren verkar nöjd ☺️ 

Under uppbyggnad i solskenet 😃 
När den här är klar ska jag göra en avstickare i rutvirkandet och istället virka en top till mig. Sen ska jag virka ytterligare en beställd filt som ska vara klar i slutet av augusti. 
En filt till en liten tjejbebis i Italien om jag inte minns fel? 💗
Några virktag till nu sen kudden 
Natti natti 💞

Babyfiltar

Ytterligare en beställd filt har lämnat virkfabriken. Gjord i färgerna blått, grönt och gult. 

Skickade iväg den tidigt i morse och har nu börjat på en annan beställd filt. Den blir lite annorlunda mot dom jag brukar göra. Ihopsättningen av rutorna kommer bli annorlunda. Själva rutan är ett varv mindre och det gör att det blir många små söta rutor. Ska bli spännande att se slutresultatet. 

Annars kommer den här dagen bjuda på lite mer omplantering och nyplantering av inneblommor. 
Ha det gott så länge 🍃

Kantareller

En riktigt bra sak med det sommarvädret vi har är att svampen frodas i skogen och min tomma svampfrys börjar sakta fyllas på igen 💗
Älskar kantareller. Gott på macka. Gott i paj. Gott i gryta. Gott helt enkelt 😋


Rätt så bra har jag det oxå där jag sitter hemma och virkar och maken går ut å plockar. Jag behöver i princip bara äta den. 
Har blivit en hel del rutor på sista tiden. En filt är klar och skickas iväg idag. Två andra är påbörjade. 

Fick en beställning på en 70x100 filt. Den är nu klar. Jag tar 480:- för en filt i den storleken. Välkommen med din beställning 💕

Har fått på en till 70x100 filt med ett annat ihopvirkningssätt och mindre rutor så den kommer ta lite längre tid. 
Just nu håller jag på med en annan filt i mina "vanliga mått" och killfärger. Blått grönt och lite gult. Samtidigt så förväller jag lite svamp 😃👍
Är som sagt inte så tokigt ändå. Visst gillar jag värme och sol men svamp är inte dumt det heller. 



Ha en härlig dag 💙

Blommor och rutor

Som vanligt så flyger tiden förbi. Det har varit bad i morfars pool. Kalas. Virkning. Inköp av nya krukväxter. Sol och åska. 

Den vit/grå/svarta filten har skickats iväg till sitt nya hem och nu ikväll blev jag färdig med filten där jag valt att använda bara rosa och lila nyanser med en bred kant av vitt. Nästan samma nyanser som mina hänglobelior :)


Har aldrig varit med om en sommar då det blommat så fint på min uteplats. Måste vara en perfekt sommar för blommorna kan jag tro? 


Fotade den gråa filten tillsammans med lillasyster Linnéas nya skapelse också. Dom är så himla söta hennes ugglor 😍

Har fokuserat på blommorna inomhus lite ett tag nu. Planterat om. Tagit skott och sticklingar. Har även inhandlat lite nytt :) plantagen hade rea när vi var där här om dagen och jag är ju rysligt svag för gröna växter. Gärna sånna som är lätta att föröka. Nu vet jag inte om jag lyckades hitta några just den här gången men vi får se hur dom orkar med mig ;) 


En lyktranka hittade jag bland annat. Så himla fin med sina söta hjärtformade blad. Hoppas den kommer trivas. Bakom den till höger står en nysatt blomma med skott tagna från mammas blommor. Hemma hos mamma och pappa finns dom överallt och jag tycker dom är så fina. Lätta att föröka är dom också. Har ingen aning om vad dom heter? Någon som vet?
Bakom den står en blandning av en ampellilja som satt sig själv i en kruka med...jag minns inte vad den heter heller 😂 Får se hur länge dom trivs ihop. 


Igår var vi till mammas grav. Jag och två utav systrarna. Stenen hade kommit och vi planterade lite nytt så det blev fint. Känns fortfarande så konstigt att inte mamma finns här längre. Min hjärna slår forfarande bort alltihop. Jag vet att det kommer dagar då jag inte kan göra det. Då alltihop spelas upp inför mina ögon ingen och igen och igen. Men just nu så orkar jag inte det. Jag saknar henne så ❤️


Älskade mamma ❤️ 


Torsdag

Man blir lite dagvill och tidsuppfattningen ska vi inte prata om. Timmarna bara rinner iväg och jag tycker att jag hinner...ingenting. 

Igår var lillasyster Emma över och fikade. Det va mysigt att ses. Hon fick testa sjalen och blev jätte nöjd över det :) 
Jag fick en fin rosa blomma att piffa upp det här regnvädret med. Blommorna ute får man ju inte njuta av så mycket. Det är mest sniglarna som njuter av dom. Har så mycket sniglar och snäckor att man knappt törs gå ut för man är rädd att trampa på dom 🐌

Men lite har jag hunnit ändå. Rutor har virkats och ihopsättningen är gjord. 

Kanten är fixad och detaljerna ska nu göras sen är den klar 💕


En liten oktoberbebis ska ha denna 💕

Nu ska nog jag förbereda för höst och vinter lite och virka lite änglar och snöstjärnor. Just snöstjärnorna tar sin tid eftersom dom ska stärkas och torka. 
Imorgon blir det nog filt igen 😃

Ha det gott 💕

2 nyanser av grått

...lite svart och en hel del vitt :)
Har fått en beställning på en bebisfilt i svart, grått och vitt. Inte så ofta jag använder den kombinationen och det är synd för det blir himla snyggt. Tror jag kommer göra fler i framtiden och lägga ut till försäljning på Albertina sidan. 


Just den här som jag håller på med nu blir lite annorlunda. Några rutor är exakt lika men jag försöker göra så många olika varianter som möjligt. 

Dagarna här har varit lite gråa och istället för virkning i solstolen så har det blivit virkning vid köksbordet. Tur för mina brända ben för nu har det lagt sig och jag tror dom skulle klara av liiite sol igen om den kom tillbaka ;) 


Regn...regn regn... 

Fick hem lite nytt arbetamarerial igår. Bland annat garn i lila och rosa. Tänkte kanske försöka mig på en filt inspirerad av hänglobelian i min blomlåda efter den här? Kanske ska få klart sommartoppen först ;)

Mys på i regnet ☔️😊

I väntan på regnet

Har börjat virka solhattar lagom till att vädret slår om och blir mulet och regnigt. Hoppas ju solen kommer tillbaks snart annars får man väl använda dom som mössor.   

Så hoppas nu solen kommer tillbaka! 

Annars har vi haft några helt fantastiska dagar. Soligt och varmt. Kändes sommar på riktgt.  
Albertina träff har jag hunnit med oxå. Det var bara halva styrkan som kunde denna gång så det blev lite annorlunda men jag fick väldigt mycket gjort. Blev klar med syster Emmas Elise sjal 😃 under kvällen så det var ganska effektiv virktid iaf 

Älskar mönstret. Så kul att virka och så vackert. 💗


Blomfilten blev klar dagen efter så det är mycket som har betats av på "att göra klart" listan. Skönt! Då får man börja på nytt 😜 
Har fortfarande sommartoppen som ligger och väntar på att bli färdig men det ser ju inte ut att bli väder som passar på ett tag så det är inte så bråttom. 
Idag blir det inne dag. Lite städ. Lite plock. Mest virkning 😃💗🙌

Snöflingor

Årets hittills kanske varmaste dag ☀️☀️☀️ och jag virkar snöflingor 😂 
Rätt skönt med den kontrasten ändå. 

Har haft långa linnebyxor idag för igår under en supermysig virkdejt med min vän @johannasvirkade och lillasyster @crochetbylinnea lyckades jag bränna benen. Det blev till att hålla sig i skuggan idag och det var rätt skönt som omväxling må jag säga. 

Virkar inte bara snöflingor. Virkar blommor oxå. Små blomrutor som just nu håller på att växa samman till en filt. 
Fick klar alla rutor igår under gårdagens virkmöte. I morgon hoppas jag på att bara ha kanten kvar 😊

Ha det så gott i värmen ☀️💕

Godmorgon ☀️

När solen lyser behöver jag ingen väckarklocka för att komma upp ☀️ Så härligt det skulle vara om solen ville stanna här hos oss nu ett tag. 

Dom fyra filtarna är färdiga. 
Ljusblå
Ljusrosa
Grön/petrol
Gammelrosa 


Nu är dom även fotade tillsammans med lillasyster Linnéas virkade ugglor och kaniner. Ja och hjärtan 💗
Henne hittar ni om ni söker på Crochet by Linnéa. 

Ugglan är ju bara så söt 😍


Kaninen är lika söt 😊
Känns skönt att vara färdig med dom. Blev lite mycket rutor att hålla rätt på ett tag men jag är inte den som är den så jag började med ett nytt rutprojekt 😂

med massa färg den här gången...
Igår fick virkvärlden tråkiga nyheter. En av virksystrarna tog sitt liv till följd av en djup depression 😔 Hon var en stor inspiration för många. Mig inberäknat. Hennes mönster på mandalas har spridits världen över. Det är sorgligt. Så sorgligt. 😔💔

#mandalasforwink ❤️ 
Denna mandala är virkad utefter hennes mönster. Det är nästan hennes färgval också. http://www.acreativebeing.com
Hoppas du fått frid nu Wink. 

Nu ska jag ta lite kaffe i lugn och ro. Fundera över livet och virka någon ruta. 
Ha en fin dag 💕

virkatbymalin.blogg.se

Jag är en virkfantast som virkar varje ledig stund med andra ord... ...Här virkas det för fullt :) Jag virkar på beställning och kommer även att lägga upp en del alster till försäljning. Om du hittar något du vill ha så skriv bara en kommentar :) följ mig gärna på instagram: @nillams heter jag där

RSS 2.0