Virkat i mars



Det har blivit en del virkat i mars även om det inte känns så. Har varit så mycket nu i slutet på mars och jag törs inte ens tänka på årsfilten >.< (tror jag ligger lite efter med den)

Mycket är det som händer denna vecka. Både roligt och tråkigt, måsten och nöjen. Tapetseringen går framåt och det blir så fint :) 
I morgon ska min mamma opereras för cancer i bronkerna och mina tankar kommer gå till henne ❤️❤️❤️ 

Kaffepaus

☕️
Idag har det plockats och städats och plockats ännu mer. 
Igår va vi till Ikea för att köpa nytt soffbord (det gamla va trasigt) ny byrå till Erica. Det va oxå trasig och har varit det i flera år.. 
Åker man inte till Ikea så ofta så får man passa på att shoppa tänkte vi och köpte en ny tvbänk oxå. Hittade den i fyndhörnan och fick betala halva priset bara :) 
Jag hade som mål att få med mig ett nytt bord oxå till Erica som hon har när hon sitter och leker, målar mm men det jag ville ha va så klart slut. 

Nu är jag bra virksugen. Började igår kväll på en gardin till vardagsrumsfönstret i ananasmönster. Blir nog bra när det blir klart men åååå sån tid det tar. Tur att mönstret är roligt att virka så man inte lessnar. 
Ska sätta mig nu en stund med kaffe och virkning :) 


Virkning på nya fina vardagsrumsbordet :) helt är det oxå...;)

Extra allt

Lite så känns det just nu på alla plan. Extra allt. 

Kan knappt ens minnas vad vi gjort idag? Lite rörigt här. 
Tv:n i tvättstugan
Blommor i badkaret
Papper på golven
Möbler under plast 
Mamman på sjukhuset (det är det jobbigaste av allt men jag VET att hon blir väl omhändertagen) 

Jag har massa virkplaner i huvudet men inget vettigt kommer ut. Började med mormorsrutor igen för ngt måste jag bara göra. Har alltid årsfilten att ta till i brist på annat men jag rotar inte fram den i den här röran vi har här hemma nu. Virkar i ljusa färger. Det får bli temat ett tag nu. Mera ljus. 

Är ganska säker på att det är pollen jag   reagerar emot för ögonen blir ganska ok med dropparna. Men hur svårt är det inte att droppa i ögat på sig själv?! Jag träffar kinden-näsan-ögonlock men aktar mig noga för att droppa i ögat där det ska vara. (När det väl kommer i ögat efter fyra försök känns det otroligt skönt. Hej då rinniga ögon) 

Virkning på golvet. Den här bilden får symbolisera dagen helt enkelt. I morgon är nog sista dagen med alla hantverkare i huset. Nästa vecka har jag nog bara målaren kvar? 

Xx

Ännu mera byggkaos

...men jag kommer att sakna dom när dom är klara. Lite mysigt att ha dom här. Såga och hacka och greja. 
Bara ett hörn kvar nu som ska fixas sen är det målarens jobb kvar så jag har iaf trevligt sällskap nästa vecka oxå :) 

Idag har jag nästan fått spunk på mina ögon som bara rinner och rinner och rinner. Vänster ögat har börjat göra ont oxå. Fick hem två stycket olika ögon droppar. En för pollenallergi om det skulle vara sånt jag fått på äldre dar? Och en för torra ögon..om det skulle vara det. Provar pollen först och efter första droppen har ögat slutat rinna iaf. Ögat kanske fick en chock? Gör fortfarande ont :( 

På virkfronten går det sakta. Har ledsnat på koftan.. Den blir lite för stor vilket i sig är bättre än för liten. Funderade på pm jag skulle virka något roligare emellan men risken finns att jag då aldrig tar fram den någe mer.. Får se hur jag gör ;) kanske måste göra nya gardiner till vardagsrummet? Ljusa gardiner till våren... 

En liten ägghatt har jag virkat idag iaf :) tänkte göra några till påskbordet. 



Kaos

Jag bor i ett byggkaos. 
Möbler är ställda huller om buller. 

So no feng shui.

 Det är papper på golvet och plast över alla grejer. Ungarna tycker det är ett äventyr och det enda jag kan tänka på är olika scener ur criminal minds. Gardinerna är nedtagna och jag undrar om jag ska sätta upp dom igen när allt är färdigt? Det blev så ljust och luftigt utan. 
I det stora hela stör jag mig egentligen inte alls..än. Kanske mest för att klädkammaren med garnerna får vara orörd... 

Har virkat idag. Jojo det har jag ändå hunnit. Fortfarande håller jag på med tröjan. Spetskantens första varv av många har jag gjort. Testat en ny ruta... 

Fått hem knappar jag vunnit på tradera. Riktigt häftiga annorlunda knappar som bara ska pryda burkarna jag virkar. 


Hann upp till lillasyster på en snabb kopp kaffe oxå på kvällskvisten. Så mysigt! Är så glad att vi bor så nära ❤️ 


Gröna fingrar och nya byxor

Igår fick vi ta en snabb tur in till stan för att fixa nya byxor till lilla E. 
Dom byxorna hon hade var det antingen hål i eller så va dom för små. 
Vi va in en snabb sväng på citygross oxå för att fylla på youghurt förrådet och där hittade jag dom sötaste små påskäggen någonsin 😍 bara nio cm! Blev helt förälskad. Gillar inte dom där stora på 13-15 cm och dom jätte stora tycker jag bara är groteska. 
Bäst har dom på 11 cm varit men dom har varit så rackarns svåra att hitta. 

Byxor hittade vi oxå så nu kan hon gå utan hål på knäna. 

Har börjat virka lite på en kofta till henne nu oxå. Den här gången med armar. Hon vägrade ju det på snäckmönster koftan så den blev mer som en väst. 

Annars blev det inte så mycket virkning i helgen. Några rutor till års/mood filten bara och jag måste sätta dit några fler snart så jag inte kommer efter. 



Tagetesen jag satte förra veckan har börjat komma upp oxå :) Extra roligt eftersom det är frön från förra säsongens tagetes vi hade. Ska sätta lite fler men tänkte vänta lite så att dom kommer upp lite senare och blir fina mot sensommaren. Gillar tagetes :) 


Bebistagetes 🌱

Burkar och målarfärg

Så va lördagen snart slut. Dagen har gått fort fast vi vakna tidigt. Kvart över sex va båda barnen påklädda, frukosthungriga och redo för en ny dag. 
Märkligt nog va jag det oxå...en timme senare ;) 

Idag har jag målat och virkat in fler burkar. Till påsk tänkte jag ha massa små minipåskris i burkarna lite här och där i huset. Jag målade några av burkarna i glasfärg för att det ska lysa igenom färg istället för glas på dom burkar där maskorna blir lite glesa. Har tre glasburkar kvar utan ngt virkat på sen får jag ge mig ut på jakt efter fler :) perfekt gå bort present är det oxå.

Lilla syster kom förbi på en kaffe och visning av bilder från sin New York resan som hon kommit hem ifrån. Mysigt ❤️ 




Vårtecken 🌱

Baby cardi

Sveriges mest svår fotade tröja skulle oxå ha varit en bra rubrik. 
Svårt att få till hur färgerna ser ut på riktigt och skulle jag förklara färgerna så är milda det första ordet jag kommer att tänka på. 
Den är färdig nu och jag ska göra en liten ljusrosa oxå i samma storlek men först ska jag sätta igång med några burkar. 

Redan fredag är det oxå och veckan har rusar förbi snabbt som vanligt. Skulle vilja ha en extra dag utanför veckan ibland. 
Tandläkarbesök står på dagens agenda bl.a.  Tösens tur nu. Vi har skjutit på det där besöket flera ggr för att hon inte varit kry och tandis har inte stått på prio ett listan över sjukhuspersonal vi behövt träffa har jag tänkt. Det är ändå otroligt viktigt för alla mediciner hon tar och har tagit påverkar munhälsan negativt och nu ska det bli skönt att få en koll hur det står till. 
Förkylningarna biter sig fortfarande fast hos oss men det är inte någon som haft någon feber. Tack o lov för det. Bara allt är bra tills nästa roactemra dos för det är så drygt att skjuta upp det och det blir bara fler sjukhusdagar som suger musten ur en. 

Vi har fått hem tapetprover oxå och försökte igår diskutera oss fram till vad vi vill ha. Än så länge är vi rätt eniga men nu blev jag ensam med tapetproverna ett tag och då har jag hittat andra kobinationer jag verkligen gillar. 
Undrar om maken skulle märka om det blev ngt annat än det vi bestämt? 
En fondvägg är iaf helt spikad och det blir en med vit botten och svarta blommor. 
Vill ha så neutralt som möjligt så man kan dekorera huset i vilka färger (läs massa färger) man vill 😊 



Paketerat och klart för avfärd

Nu är mandalas/dukarna packade och i morgon bär det av. 
Man ska aldrig säga aldrig men jag har ändå svårt att tro att jag någonsin kommer besöka platsen som mina mandalas ska till. Men man vet ju aldrig ;)

Idag är tösen hemma. Hosta, snorig och trött. Är alldeles lagom för henne att gå några dagar och vara hemma lite för att hämta kraft. Hon vill så mycket mer än hon orkar och kan bli bra frustrerad av det ibland. Så att ta en sån här paus ibland är välbehövligt. 

Jag började virka på en liten bebis kofta igår med snäckmönster i det helt underbart mjuka fina järbo Nova garnet. Samma modell som tösen min har men med ärmar denna gång och så lite mindre så klart ;) 
Har hittat fler burkar som ska virkas in. Tanken är att uteplatsen ska vara färgglad i sommar och jag tror mig lyckas väl med det :D


Eftersom det är julkänsla som gäller ute har jag bestämt mig för att fixa vårkänsla inne. 🌷🌱😊

Redo att skickas 🌎

Har nu fått ihop 6st mandalas/dukar som är redo att skickas till USA - Mississippi :) 
Det va svårare än jag trodde med den där grejen "fria händer i färgvalet". Hur ska jag kunna vara säker på att hon gillar dom? Att färgerna "passar" henne och det hon tänkt göra? Men jag känner mig ändå nöjd. Dom blev lite olika i både färgval och mönster så någon av dom borde passa tänker jag :) 



Idag är jag någe trött efter natten. Tösen hade svårt att sova och fick komma över i vår säng. Hon har inte sovit där sen i somras när allt va riktigt upp och ner. 
Vet inte vad det va som tryckte henne men allt va bra i morse när hon vakna. Själv drömde jag mardrömmar om jättar som åt gulliga små nallar... Man undrar ju vart man får allt ifrån? 

Mandalas samarbetet 😃

Har fått till några mandalas som ska skickas till Missisippi nu men attans så svårt jag ska ha att bli nöjd med resultatet -.- Sån prestationsångest över att det inte ska duga..
Men jag får försöka se bortom sånt och bara njuta av vilken rolig grej det här samarbetet faktiskt är. Jag vet ju hur otroligt duktig hon är och hon kan förvandla en vanlig liten vit duk till den vackraste skapelsen. 

Här är iaf några som ska skickas. Tänkte göra två till något större. Sen får jag återkomma med bild på hur dom blev när hon förvandlat dom ;) 



Babyfiltar till salu 💗👶💙

Jag har nu börjat få tid till att tillverka och sälja bebisfiltar igen och det är så roligt :) 
Man kan antingen beställa så man får filten i dom färger man vill ha eller hålla utkik här för att se färdiga filtar. 
Priserna är lite olika beroende på storlek, material och tillverkningstid. 

Här kommer ett exempel :)




Virkad i 100% bomull 
Tvätt 40 grader ej torktumling 
Mått 70x70 cm. Perfekt till liggvagn/babyskydd eller lilla sängen ❤️
Pris 520:- inkl ev porto

En underbar unik present till en liten ny människa 😊

Flower🌸power

Har virkat på glasburkar idag :) med MASSOR av färg och olika mönster. 
Planen är att virka in så många burkar jag kan och ställa ut med små blommor i till sommarn. Tagetes, lobelia,penséer mm

Annars passar jag upp på sjuk make. Fråga mig inte vad som är felet för han är som en unge när man frågar vart han har ont men kry är han inte iaf. Hoppas bara vi andra slipper. 



Ett spännande samarbete :)

Idag planerar jag för ett samarbete mellan mig och en tjej på instagram som gör så vackra drömfångare 💗 @bettybbite_dreams heter hon

Jag ska skicka några färgglada mandalas till henne hela vägen till Missisippi :) 
Ska bli så spännande att se vad hon kommer att skapa med mina mandalas! Hon är superduktigt och så inspirerande. 

Annars blir det lite prinsessan Sophia lek och virka lite på bebisfilten. En rad kvar och så kanten så klart. 
 


Barnpassning, fiberkabel och förkylningar

Känns som om jag har fått en hel extra dag den här veckan eftersom jag både trodde och kände att det va fredag igår. Härligt på riktigt :) 
Igår va jag till mamma och mös en stund. Hon stickandes och jag virkandes. Så mysigt! 
Har bokat en plats i soffan hos henne nästa vecka när snickarna och målarna kommer hit och fixar isoleringen. Känns som om det blir lugnare hos mamma då ;)

Idag barnvaktar jag systersonen på två år och har min egen tös hemma så hon får vila. Det märks att hon behöver vila och jag är så glad att jag kan ha henne hemma då utan att det ställer till det någonstans. Så har hon blivit förkyld igen. Inte så farligt men jag är glad att det är ett tag kvar innan hon ska ta medicinen igen för hon hade inte fått tagit den som hon är idag. Det konstiga är att hon aldrig (nästan) varit förkyld förut. Bara massa febror jämt men aldrig snorig. Men nu...ja tre eller fyra förkylningar på kort tid. Kanske allt börjar bli "normalt" som alla andra barn har det? Hoppas :) 
Mitt i barnpassningen kom ett gäng arbetare och förberedde för fiberkabeln som ska dras här så vi får super snabbt internet. Jag bryr mig i ärlighetens namn inte ett dugg om någon fiberkabel men tonåringarna i huset jublar. 
Men arbetarna bjöd på gratisunderhållning av barnen i ca 30 min och jag tror det här har varit den lättaste barnpassningen någonsin av en tvååring? ;) 

För några dagar sen fick jag frågan att visa vad jag har i min stick (virk) väska just nu på instagram med taggen #whatsinmyknittingbag Så himlans roligt och i morse han jag fota min virkväska som jag fått från mamma för några år sen. 


Jag älskar den! Storleken är perfekt. Massa med små fack till virknålar, stoppnålar, saxar, band och knappar. Plats för garn och projekt :) sen så är den ju roooosa oxå. 
Ha en härlig fredag 💗

Vår!!

Idag har det ju varit helt underbart ute :D 
Har varit full av energi tackvare en spontan morgonpromenad. Kanske borde göra så oftare? 

Efter morgonpromenaden och sen lite plock hemma tog jag mig i kragen och virkade fast en hel massa rutor på mood filten nu även kallad årsfilten :) Det tog mig över en timme att få dit en rad och jag kan inte begripa hur stor den börjar bli! Snart mitten på mars och det är redan otympligt att jobba med den. Men roligt är det oxå. Rätt häftigt med en filt som lixom får hänga med ett helt år. 

Jag började fundera på hur jag ska göra kanten på den men den blir nog rätt simpel. Tror inte att jag kommer orka göra mer plus att jag tror att den kommer bli stor så det räcker ändå ;)

Började med en till bebisfilt oxå. Färgispiration från instagram. Rutorna blir rätt stora så jag tror inte jag behöver så många för att det ska passa vagn och babyskydd. 



Ps. Magkatarren är bättre :) så ikväll blir det virkning ❤️

Tillåt mig klaga lite -.-

Magkatarren har kommit tillbaka. Det är inte roligt :( Sen i lördags kväll har jag mått så illa och varit så trött att jag inte orkat virka ens. Värdelöst :(
Jag måste helt enkelt gå och lägga mig och somnar efter många om och men. 
Vaknar tidigt hur pigg som helst (med en liten överdrift men piggare än vanligt iaf) och utan illamående. 
Jag hoppas ju nu när jag vet att det är magkatarr ska kunna göra ngt åt det för det suger att inte orka virka på kvällen då jag har som mest virktid. 

Igår började jag virka på en vit prinsesskofta i snäckmönster till tösen. Har fått repa upp TVÅ ggr för att jag räknat jätte fel men nu har jag trippelkollat och fått maskorna rätt. Kommer bli jätte söt :) 
Tanken är att hon ska få välja knappar själv sen när den blir klar. 



Har levererat mandala nr tre idag oxå. Oj va fåglarna sjunger nu 🌱🎶


Fortfarande mandalafeber

Jo jag lider fortfarande av mandala feber ;) alla gånger! 

Lillasyster Sara har beställt en mandala för att vårpimpa sitt hem och nu är den färdig :D 
Hon gillar gult..så gult fick bli ett genomgående tema. Hon gillar färgglatt oxå så det fick oxå bli ett genomgående tema ;) 


Ha en fin söndag 💛

Fredagsduk till mammsen

Rosa rosa rosa 


Duk färdig till mammas köksbord :) Den blev kanske aningens större än jag räknat med. Runt 65 cm kanske lite drygt i diameter? 
Nu ska jag fredagsvirka vrist/benvärmare till dottern. 
Ha en härlig fredagkväll  xx

Torsdagsruta och återhämtning

Idag har och är det återhämtning efter gårdagens sjukhusdag. 
Det behövs för hon blir rätt slut efter att ha varit där. 

Idag bjuder jag på en färggrann ruta istället. Man kan virka ihop dom i uddarna till en bordstablett förslagsvis :) 


Onsdagsmadala

Det blev en onsdagsmandala iaf :)

Sjukhusdag avklarad. Det gick så mkt fortare idag bara för att vi va upp i söndags och tog prover då. Vi behövde inte vänta en timme på provsvar idag. Så himla skönt! 

Jag har faktiskt inte hunnit virka ett endaste dugg idag. Hoppas på att få lite tid ikväll så onsdagsmandalan är egentligen en tisdagsmandala men den blev klar sent sent på tisdagen så nog tycker jag att den räknas som en onsdagsmandala ;) 



Tisdagsmandala

Det blev en mandala klar idag med. 
Ska försöka få till några mindre oxå som ska smycka huset i påsk :) Har vi tur får vi nytapetserat i vardagsrummet innan dess i någon ljus härlig färg. Har varit trött på teracotta färgen sen alltid. Mörk trist och dyster färg.. Vill ha ljus. 

I morgon är det sjukhusdag. Är lite otaggad men ja...det måste göras. 



Måndagsmandala

I morse till frukostkaffet blev jag klar med mandalan som @mijocrochet gjort mönster på och delat med sig av på instagram. 
Det va en av dom roligaste sakerna jag virkat på länge och nu planerar jag att göra fler till bord och bänkar som ska få färgbomba huset till påsken. 

Den här blev ganska stor. Har mest sett mönster på mindre annars. 
Ska titta igenom mina gamla mönster för att se vad för dukar som kan tänkas göra sig bra i många färger.. Har testat en som finns på järbos hemsida. Den blev helt ok men här nu då iaf så kommer dagens mandala 




Söndagsnöje

Visst kan man roa sig en söndag? Istället för att titta på Vasaloppet och äta frukost i soffan som familjetraditionen bjuder blev det en snabb tur in till barnakuten. Tösen hade en temphöjning och vi har fått order om att åka in och kolla henne då. Temphöjningar har alltid dålig tajming så det va bara att åka in. 
Som tur va gick det ganska fort och alla prover va ok. 
Väl hemma varvade jag ner med en promenad till gula lådan för att posta rutor till @virkaforvarme. Hittade som sagt det perfekta garnet där rutorna blev exakt 12 cm och går att tvätta i 40 grader. 
Sen varvade jag ner ytterligare med mandala virkning. Å så roligt det är!! Det går inte att sluta ;) bara ett varv till..så går tankarna. 

Nu ska vi sova. (Jag ska virka) ladda batterier inför en ny vecka. Ha det gott! 



virkatbymalin.blogg.se

Jag är en virkfantast som virkar varje ledig stund med andra ord... ...Här virkas det för fullt :) Jag virkar på beställning och kommer även att lägga upp en del alster till försäljning. Om du hittar något du vill ha så skriv bara en kommentar :) följ mig gärna på instagram: @nillams heter jag där

RSS 2.0