Tillbaka till det påbörjade

Nu är det dags att ta tag i dom projekten jag börjat med under tidiga sommaren och göra färdigt. Har två större projekt jag vill bli klar med. 
Sovrumsgardinerna och cirkelfilten. 

Har några få varv kvar på ena sovrumsgardinen och sen ska det ju "bara" göras en till ;) 


Och så cirkelfilten. Jag är på ljusgrön varvet just nu. Virkade på några ljusgröna varv ute idag under dagen men det va så mkt getingar. Är livrädd för dom! Så jag blev tvungen att gå in. Men högen med cirklar växer :) 
Fast sen ska det ju göras om till rutor oxå.. Haha jag har att göra ;) 



Porslinsblomm 🌼

För att tag sen så fick jag ett skott på en porslinsblomman av barnens farmor. 
Jag har länge velat haft en och nu hade hon fixat skott åt mig 🌿
Egentligen ska den väl hänga i en ampel men jag hade ingen krok och ingen kruka att hänga den i så den fick stå på bordet och växa till sig lite 😊 

Men igår tog jag tag i det! För ca 15-16 år sen virkade jag amplar som tokig. Jag hade nog en hängande blomma i varje fönster och bodde i en djungel. (Kan sakna det lite men det är så himla mycket jobb med så himla mkt blommor) 
Så jag virkade helt enkelt en ampel 💙 
Nu hänger blomman där och jag hoppas den trivs och växer sig Stooor 😃 



Varmt!

Igår var här helt galet varmt. 
Fortfarande va Calle låg efter magsjukan och det blev en lugn dag. Mycket tvätt och lite virk präglade den dagen. 

Idag börjar han repa sig men det tar tid..
Jag fick klart top/tröja/väst nr 2 på förmiddagen. Färgen blev grön. Kamouflagegrön. 


Virkad i bomullsgarn för att inte bli helt galet varm :) 

Toppen klar 😊

Igår fick jag toppen klar 👍 
Den passade perfekt! Lite varm att ha på sig just nu bara. 
Har börjat på en till i annat garn och annat mönster men förhoppningsvis samma modell. (Man vet aldrig när man gör om ett mönster 😉) 



I natt slog magsjukan till. Än så länge bara en i familjen och jag hoppas att det stannar där. Så idag blir det sällskapsvirkning i soffan med sjuklingen. Lite lätt seg efter en helnatt med kräkor.. 😷😴

Pastell

Mandalan till lillasyster är klar. Virkad i mjuka pasteller för att matcha hemma hos henne 😊



Hoppas hon kommer gilla den 😃😊

Är snart klar med toppen jag började på när vi skulle till Åland. Va orolig ett tag att den skulle bli för liten men den blev perfekt 😃👍 


Bara kanterna runt hals och armar kvar 🌸 
Nu ut å virka i värmen 😎☀️

Morgonstund

Är vaken alldeles själv. Alla andra sover. Dimman har lättat nu och solen värmer redan galet mycket. 
Vi har haft två helt underbara dagar vid havet. Först med Stora familjen. (Tror jag räknade ut att vi va 17 pers) till Åland för bad och bus. Morfar/farfar, systrar, bröder och syskonbarn. 


Virkningen va med och några varv blev faktiskt gjorda både på båten och på klipporna. 

Sen hem och pausa en dag och så bar det iväg igen för ytterligare en heldag vid havet. Mittemot Åland denna gång hos barnens farmor och farfar. Där va så varmt i vattnet att man kunde ligga i hela dagen utan att bli blå om läpparna. Det gjorde vi nästan oxå. Bara pauser för fika och mat. En helt underbar dag ☀️ Jag hann med virkning där oxå 😊 i skuggan en stund. 



Jag har flera stycken virkningar igång nu tackvare att jag satte igång en ny enkom till Åland. Ville inte ha med mig alla rutor och färger till cirkelfilten så då började jag med en top i vitt. Sen så har jag börjat på en mandala i pastellfärger till syrran så tre virkningar är igång samtidigt. Om jag inte glömt ngn (det har jag säkert) 

Älskar sommarn! 

babushka

Igår åkte jag och syster Sara på en snabbvisit till den lokala loppisen. Där fanns det massor av grejer. Själv va jag inte ute efter ngt direkt men hittade en  babuschka som fick följa med hem. Nu står hon  på hyllan i köket och är så tjusig :) 
Älskar färgerna på henne. Så snyggt med den svarta sjalen :) 

Virkningen går det framåt med. 

Har alla lila "duttar" klara så nu är det bara att fylla på med färg :) 

Hittade en ruta på instagram oxå och blev helt tagen! Så vacker. Blev tvungen att testa göra en i morse. Det blir nog nästa filt projet. 


Ha en härlig sommar dag 💗

🌅 njuter

Aldrig vill jag att sommaren ska ta slut. Vill ha det precis som det är just nu. Glada barn. 
God mat 
Nya garner i garnskåpet
Varma soliga långa dagar med mycket ljus. 
Med ny fläkt i huset så längtar jag inte efter vintern ett endaste dugg. 

Har så mkt olika virkningar jag vill göra just nu. Massor av fina rutor jag vill göra. Började med en regnbågsfilt. Den längtan va störst. Längtan att få virka i regnbågens färger. 




Partybasker

Nu är partybaskern klar och provad. Tror den kommer göra succé :) 


Blev klar med lite löv och en solros till höstfilten tidigt i morse. Nu är det bara att sätta igång med vårfilten. Det är den som står på tur. 


Dax att plocka undan grejer. Snart kommer farmor och farfar och det vore fint om vi kunde sitta vid bordet och fika. Där ligger all virkning nu 😂

Ha en härlig dag 💗

Tokvirkning

För någon kväll sen fick jag förfrågan om att virka den fulaste baskern jag någonsin sett utav min svåger. Han ska ha den på en fest men oklart tema? Hatt fest? Fulast hatt vinner? 
I vilket fall så är det självklart att jag virkar en sån :) inte varje dag man får en sån förfrågan. Har börjat på den lite smått. Tror den kommer gå ganska snabbt att göra på slutet för maskorna var ganska stora. Men först ska det dit en liten (stor) knopp. Ska bli spännande att se hur det blir :)


"Knoppen" 😂

Höstfilten (en del av årsfilten) blev klar igår med allt utom att klippa bort alla trådar. Tänkte även göra löv till som en applikation på den för att mer förtydliga att det är en höstfilt. Första lövet är klart 🍃🍂🍁


Happy day

Årsfilten

Inte har jag glömt bort årsfilten. Inte alls men det blev läge att ändra tankarna jag hade och planerna på hur den skulle bli helt och hållet. 
Det passar sig helt enkelt inte med en stor färggrann filt i sovrummet som jag tänkt innan. Lite tråkigt visst men jag har tänkt om och jag tror minsann att det kan bli riktigt bra ändå :D

Kommer dela upp filten och göra minst fyra mindre filtar -Årstidsfiltar- där var och en får representera en årstid. Jag börjar lite bakfram och har snart gjort färdigt höst. Det va höstfärger jag hade mest rutor av. Sen ska jag göra sommar. Där har jag oxå alla rutor klara. Sen ska jag under resten av året fixa rutor till vinter och vår. 


En tjuvtitt på hösten 🍁🍂🍃🌾

Så lugnt..

och så skönt vi har. Det gick så fort att komma in i semesterlunken. Känns som om tiden står still. Älskart!

Barnen har också fått semesterrutiner och bara är. Badar när dom får lust. Läser gamla serietidningar och böcker. Leker. Hoppar studsmatta. Äter när dom är hungriga. Somnar gott om kvällen och vaknar inte förrän dom är hungriga på frukost. 
Utan väckarklockor. Utan läxor. Utan stress. 

Och jag virkar. Virkar lite på ett projekt här och ett annat där. Som sagt, ingen stress. 
Mest i fokus har somnarponchon varit. Har bara ett varv kvar på den nu om jag inte bestämmer mig för att göra den lite längre? Vet inte än? Måste testa den först. 
Ha det så gott i sommaren. Själv ska jag fortsätta med att vara tidlös ett tag till och virka vidare i kvällssolen 



Varma dagar ☀️

Verkligen! Varmt ☀️
Sommaren är här på riktigt nu. 
Igår va det svårt att virka i värmen och det blev knappt några varv gjorda. Bara några enstaka på kvällen. 
Har börjat på en poncho. Mönster finns gratis hos järbo. Ett roligt mönster 😊
Tror det blir fint att ha den om sommarkvällar och när det inte är så varmt längre sen. Gör den i naturvitt så den passar till det mesta. 




Några varv kvar vara 🙌

Bluffollar

Det är egentligen alldeles för varmt för att virka bluffollar men när jag började med dom så var det ju nästan som om sommaren aldrig tänkte komma över huvudtaget. 
Nu är sommare här iaf och jag blev klar med en till idag. Ska göra en till senare men inte nu i den här värmen. 
Är ändå lite skönt att vara beredd på vintern. Den kommer ju..så småningom. 


Storlekarna är samma runt huvudet och passar barn (6 år och uppåt) till vuxen. Barnens krage är kortare så att inte kragen ska täcka ögonen. Uppvikt krage går över munnen. Nedvikt sitter den perfekt om hals och nacke. 
Själv är jag väldigt förtjust i dom om senhöst och vinter då jag lätt får ont i nacken av kyla och drag. Bluffollen hindrar detta till 100 % om jag inte glömmer att använda den så klart. 
Ullgarn har jag använt på tre av fyra. Jag är inte känslig för ull allra minst om det är kallt. En är virkad i baby merinoull som är mjukt som bomull och helt ostickigt och en är virkad i ett alryllgarn som är som tjockare bomull. Den är till min superkänsliga gosse. 

Nu mot virknål och mer somriga projekt :) 

Semester

I morgon börjar semestern på riktigt. Då har HELA familjen semester. Så skönt det ska bli. 
Igår va jag till Stockholm med ett gäng systrar. Fotografiska, gamla stan, H&M home och lite annat hann vi med. 
Blev ingen virkning den dagen men jag köpte ett gäng virktidningar med mig hem. Så tråkigt att dom aldrig finns på Pressbyrån i den här stan :( 

Jag klippte alla trådar igår på filten iaf. Nu är den helt klar. Kanten jag planerat göra funkade inte eftersom maskorna inte gick jämt ut så jag fick improvisera lite. Det blev inte så tokigt ändå. 


Fotografiska 



Färdig bebisfilt 💗🍀💛 

Ännu en varm sommar dag

hoppas det temat håller i sig ☀️
Är klar med alla rutor nu. Håller på att virka ihop i solen. 

Såg att drops hade super rea på sitt bomullsgarn. Svårt att hålla fingrarna i styr men det är inget garn jag behöver. Vitt bomullsgarn behöver jag. Det har gått åt massor till dom senaste projekten och i juli tänker jag nog göra en beställning om jag kan hålla mig ;)

Började på en bluffolle till igår kväll oxå. Det är lätt tv virkning och nu är det äntligen lite för varmt förv att virka i ull ute på dagarna. Den här ollen blir i 7 bröder rand garn liknande regnbåge garnet som är min favorit. Är lite ledsen att dom sluta tillverka just den färgen. Men jag har några nystan kvar. Om jag någonsin kommer våga använda dom? Det är så vackert 💗 Ett par vantar till systersonen blir det iaf. Det har jag lovat. Kanske en happy mössa till mig? ;) 


Lite regnbågigt är det iaf :) 


Babyfilt på gång 👶💗

Rutor och cirklar

Medicindag för Erica idag. Tack sjukhuset för att ni har wifi!! Erica spelade på plattan. Maken som va med denna gång kollade youtube och jag fick massa virkat. 


Har fortfarande en hel del kvar men det går så bra så bra :) 

Med Erica går det oxå bra och det är så härligt att få positiva svar på proverna. Läkaren kan inte lova att hennes sjukdom helt kommer försvinna iaf men hon tror inte att hon kommer bli lika dålig igen som hon va när allt började och allt va så akut. Det är jag riktigt glad över 💗 Senaste tiden har vi blivit så "sjukhusvana" så att det är läskigt. Kanylen sätts lätt som en plätt. När droppet tjuter reagerar vi nästan inte och kanylen tar vi bort själva. Det vill inte Erica att någon annan gör. Vi känner all personal nu och det känns inte alls så läskigt som för några månader sen. Hoppas och vill så mycket att det håller i sig. 

Nä men gissa vad jag ska göra nu då? 
Virka så klart 😃

Mössor filtar och sommarvärme

Äntligen har sommaren hittat hit. Hoppas som vanligt att den stannar. I gråvädret som varit har jag ju ändå blivit inspirerad till att virka saker vi behöver till vintern och det är nog ändå rätt bra så vi slipper paniken sen. 
Bluffollar har jag gjort några st. Planen är att göra två till så ingen i familjen behöver frysa om hals och nacke 😊
Nu har jag börjat med mössor. Hittade ett underbart helt okliigt (hur man nu stavar det 😜) garn och nu har jag hunnit börja på mössa nr tre av sex. Mössan blir mjuk och tät. Hoppas dom ska värma bra sen. 
Håller även på med filten med experiment ihopvirkningen. Bara några varv utav det rosa på duttarna sen är det dax att virka ihop och fundera på en tjusig kant. 
 



Nä nu ut i solen och virka ☀️

Nu va det länge sen...

...som det blev någon uppdatering här. 
Det är inte det att jag inte har virkat för det har jag. Tiden har väl kanske inte funnits riktigt. 

Så här kommer lite virkbilder ;)


Lilla systers filt som blev klar i lördags. Hon blev jätte glad och jag blev jätte nöjd med resultatet. Jätte rolig att göra i alla olika färger och större rutor än vad jag brukar göra. 


Nytt garn. Nya färger. Nya idéer ;) mandarin petit. Mjukt och härligt. 


Bluffollar. Den kalla sommaren har inspirerat mig. Vintern kommer ju så småningom och nu är jag nästan redo ;) Ska göra några till som vi kan ha i vinter. Det här är min och Ericas. Calles blev svart och vit men den har jag tyvärr ingen bild på. 


Och till sist..en till bebisfilt med lite annorlunda ihopvirkning. Jag gillar att göra saker som är "egna". Att det bara finns en utav den. Det som kommer göra den här speciell är att färgerna rosa och grön går inte att få tag i dom här nyanserna längre.. Får se hur själva ihopvirkningen blir sen. Blir det bra så är jag säker på att jag virkar ihop fler filtar på liknande sätt. 

Så där! Nu vet ni vad jag har hållit på med ;) 
Tebax till virknålen nu och mössor denna kväll. Som sagt, sommaren är kall och inspirerande till vintervirkning. 

⛄️❄️⛄️

virkatbymalin.blogg.se

Jag är en virkfantast som virkar varje ledig stund med andra ord... ...Här virkas det för fullt :) Jag virkar på beställning och kommer även att lägga upp en del alster till försäljning. Om du hittar något du vill ha så skriv bara en kommentar :) följ mig gärna på instagram: @nillams heter jag där

RSS 2.0