Kring kring

Är helt kring kring i huvudet av alla dessa lediga dagar., (missförstå mig inte! Det är jätte skönt att alla får vara lediga tillsammans) Tog ett tag innan jag insåg att det är ju lördag idag :D jippi! 

Regn har lockat fram sniglar och efter lunch var Erica ute med en kompis och samla ihop dom till fest. Ganska många som kom faktiskt 🐌 


Jag har däremot varit inne och fixat. Virkade en väggprydnad till mamma att ha på sjukan nu tills hon får komma hem. Sjukhusväggar är bland de tråkigaste väggarna som finns. 




Har hälsat på henne och hängt upp den på en lampa. Hoppas den gör susen nu och medicinerna så hon får komma hem snart igen. ❤️

Ha en härlig kväll! 

Ledig dag



Ledig dag med barnen idag. Välbehövlig vila för dom tror jag. Calle har blivit förkyld igen men jag tror vi lyckades förhindra febror och annat jobbigt med hjälp av strepsil. 
Erica har mest pysslat idag. Klippt och tejpat och ritat. Papper Överallt tillslut. 
Själv har jag haft någon slags överskotts energi och har rensat ur värsta skräpskåpet (pysselskåpet) på teckningar, usla pennor, småkrafs och annat. Hann även börja virka på en vit sommar kofta med kort ärm. Mönster från drops (som jag äntligen förstod). 
Har skickat iväg bebisfiltar till en tjej som hon beställt oxå. Två stycken gula soldrömmar är nu skickade norröver :) 

I morgon är vi lediga allihop. Mina planer är att det ska bli mer resning och städning här hemma då. Får se hur resten av familjen tar det? ;) 

Högsommarvärmen ☀️

....har det varit och virknålen har gått varm. 
Åter igen har jag många projekt på G. Gardinerna till sovrummet (vilket evighetsprojekt det blev då)
En kortärmad sommarkofta i brunt (hittade den påbörjad i en påse när jag letade efter garn)
och en filt till syrrans balkong så hon kan sitta ute om kvällarna utan att frysa. 
Känslan är att det går lite trögt med alla projekt. Kan tänkas vara för att man gör ngt varv här och något varv där och så känns det som om allt står still. Ikväll blir det iaf fokus på sommarkoftan. Har man tur blir det ju finväder snart igen så den kan användas ;)



Bild från tidigare idag då jag virkade på ett annat projekt som jag glömde nämna. Blomdfilten till min altan.. 
Ja, jag har inte tråkigt iaf 😂

Top

Maj månad bara rusar förbi. Är helt galet så mycket som alltid ska hända i maj varje år. 
Det är väl inte så konstigt nu när det börjar närma sig avslutningar till korsan och tvärsan. 

Idag kom mamma hem efter en månad på sjukhus. Igår hjälpte vi pappa att städa huset så hon inte skulle få dåndimpen när hon kom hem ;) 
Så skönt att hon är hemma nu <3 allt i sin ordning. 

Själv virkar jag på.. Tror det blir ganska bra men blir som vanlig självkritisk på slutet. Är 4 rutor kvar nu och sen ska det dit en tjusig spetskant fram och bak. Ev en snörning (för ögats skull) i bak. I morgon hoppas jag kunna ta tag i spetsen och vilket mönster jag vill använda. 


Det är så härligt nu när man kan virka ute ☀️☀️☀️

Sallad och virkning

Dagen har gått så fort! Alla har njutit av sommarvärmen idag och jag har sått sallad för första gången i mitt liv 😳
Mycket har jag sått i mitt liv och det mesta har grott och växt som det ska. Hoppas det blir samma med salladen bara 😉


Har virkat på bebisfilten oxå. Den är nästan klar. Bara lite småfix sen är den redo att skickas vidare ☺️ 


Alltså gult! det är så härlig färg så jag vet inte vad 😃 

Startade upp lite på en sommar tunika/poncho till mig igår. Började på ett mönster och insåg ganska snart att den inte skulle bli som jag ville ha den och nu har jag gjort om lite så att den passar min smak lite bättre. Är väl inte värre än att jag ändrar mig igen om det skulle knipa. 
Ha en härlig lördag kväll 💗

Kompenserar..

..med ett virkinlägg nu oxå. 
Det är ju trots allt det den här bloggen ska handla om. Även om övriga livet smyger in här och där ;)

Har virkat klart mandalan som @crochet_millan på instagram gjort mönster på. Kolla in henne om ni inte redan gjort det! Så många vackra mandalas ❤️ 

Den här va med dubbla uppsättningar hjärtan. Först i början (men mitt syns lite dåligt med den mörklila. Iaf på kort) och sen ett varv till. Så himla fin blev den och det kommer bli fler. 
Sen har jag virkat fast lite fler rundlar på filten. Den blir så himla glad i färgerna :) 

Nu ska jag sätta mig med en sommar top/ poncho eller vad den ska kallas, till mig. Vill ha den klar till 3:e juni då vi har sommarfest på jobbet. 



Fönstren är öppna

och det är så skönt ute :) 
Vilken dag! 
Erica var på skolutflykt idag och kom hem på strålande humör efter att ha fiskat upp diverse konstiga kryp i ån OCH sett en trollkarl göra en show på skolan. Så skönt att se henne må någorlunda bra nu. Inte vara lika trött och sliten längre. 

Det är nu exakt ett år sen hon fick diagnosen systemisk juvenil idiopatisk artrit. Året har varit fyllt av kast hit och dit. Månaderna innan hade jag bestämt mig att nu får det vara nog med penicillin och mediciner för ungen blir ju ändå inte bra. Det slutade med att hon fick prova och ta mer än 10 mediciner på mindre än två månader. 
En stund där i mitten på maj-juni var läget kritiskt och vi mer eller mindre bodde på sjukhuset hela sommaren. 
Jag är så glad att vi hittat en medicin som verkar funka och jag vill så gärna att hon ska kunna slippa sina mediciner. Än är vi inte där och det är för tillfället tre mediciner hon måste ta regelbundet. Många tankar rusar igenom huvudet nu för tiden. Både på hur det va men även tankar kring framtiden. Det är omöjligt att säga hur det blir med allt men det är klart man undrar. Hur kommer det gå nu när hon ska börja skolan? Kommer hon att orka? Varför visade sig proverna vara förhöjda nu sist? Ska jag förbereda mig på det värsta nästa gång vi träffar läkaren? Osv osv tills jag tittar på ungen som skrattar och leker. Då tänker jag att det är iaf bra Nu. Det räcker. Just Nu. För mig. 


Min lilla men ack så starka kämpe. Svullen av kortisonet. På två månader gick hon upp från 18 kg till 25. Blodtrycket höjdes. Hon blev nedstämd och deprimerad. Vi blev isolerade pga väldigt hög infektionsrisk. Överallt såg jag baciller med min närsynthet och allt kretsade kring hennes välmående. Det är sån himla tur att vi har varandra. Familjen. Både dom närmaste under det här taket men även familjen runt ikring. 
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️



Solgult

Jag har börjat virka ihop rutorna till filten nu så smått. Det blir så vackert med gult 💛 Satt faktiskt ute en stund mitt på dagen och det va så skönt och varmt. 


Har börjat titta på lite andra projekt idag oxå. Lite sommartoppar och sommartunikor. Järbo har ett riktigt fint mönster på en virkad klänning jag varit sugen på att göra länge..
Men just nu har jag en mandala på kroken..igen :) Testvirkar ett mönster åt en vän och i morgon kommer förhoppningsvis resultatet. 
Hej så länge :)

Love

Igår fick jag klart massa rundlar till filten jag fått beställning på. Älskar att virka i färg. 

Jag fick även veta att hon som beställde tunikan va mer än nöjd med den och det värmer. Det är alltid lite svårt att veta när man virkar på fri hand om det kommer leva upp till förväntningarna som beställaren har och man blir så glad när det händer. 
Tunikan ska till Spanien och visa upp sig om en vecka :) kul va? 

Har mellanlandat här nu efter en förmiddag i Fjällnora med jobbet. Massa mys med grillning och klappande på lammungar. 

Bääää

En lugn måndag 🌸

Å va skönt med en måndag utan andra planer än virkning :) 
Äntligen!
Inga snickare eller målare. Friska barn. 

Bara jag och katten

Blev klar med den beställda tunikan igår kväll så det va skönt att kunna starta med nytt så här en måndag. Innan var jag bara tvungen att ta tag i årsfilten litegrann. Den har hamnat lite i skymundan nu när det varit så mkt med tapetseringen. Men idag åkte lådan fram. 
Kommer bli en del ändringar i årsfiltsplaneringen. Den kommer inte virkas ihop i en enda stor utan kommer att delas upp i minst fyra mindre filtar. Årstidsfiltar kan man kalla det då (kanske blir fler än fyra?) för jag insåg att jag inte har ngn plats för en jätte stor filt. 
Så här ser det ut i dagsläget men snart ska det repas upp och virkas ihop på nytt :) 



Medicindag

Idag va det då dags igen för medicin. 
Allt gick smidigt med kanyl, medicinering och borttagning av kanyl. Det hjälpte nog mycket att Erica hitta en gullig kompis som oxå fick sin medicin idag. Skönt att byta ut den där väntan och tråkigheten mot skratt, fniss och bus ;) 


Inget virke här idag då alltså än så länge. Men i kväll då ska minsan den där tunikan bli klar! Eller iaf delarna så monteringen kan göras i morgon. 

Nä nu blir det kaffe ☕️ 



Mandalan har hittat sin plats nu 💗 

Skansen

Idag har jag varit på en riktig toppen sommarresa till Skansen med jobbet. 
Alla djuren (förutom några tex järven) visade sig från sin allra bästa sida och vi såg björnar som klättrade i träd, sälar som simmade runt, bergsuvar som vägrade äta, varg, ekorrar som ville åka våran vagn och påfåglar. Många tjusiga påfåglar. 
Helt perfekt utflykt från början till slut. 

När jag kom hem låg ett bokpaket på bordet och väntade oxå som en bra avslutning på en kanon dag. 
Virkboken haken und kleur som cirkulerat flitigt på cyberplaneten instagram. Iaf bland virkarna :) 
Det får bli min kvällsläsning eller...titta på bilderna iaf för om jag inte har helt fel ? så tror jag den är skriven på nederländska? Spelar absolut ingen roll vad för språk där är så länge bilderna är på virkat. Virkat fattar jag ju ;) 


Ha en härlig onsdagkväll. Det ska jag ha ❤️

Måndag igen :)

Ledigheten försvann i ett naffs och nu va allt tillbaka till vardagen igen. 
Calle va feberfri igår. Tänkte först ha dom hemma idag för att han skulle få en till dag att vila och äta upp sig på me igår eftermiddag förstod jag att han inte behövde det. Han och Erica va på riktigt röj och fniss humör :D 
Skönt att han mår bra igen nu. 

Min förkylning vill inte ge sig riktigt men jag tror att det är på väg att släppa. Har inte lock för öronen idag och hör som jag brukar. (På gott och ont ;))

Har virkat ikapp lite idag och känner att jag är lite i fas nu äntligen med alla projekt. 
Den grå ponchon som ska vara klar nästa helg börjar ta form och sen har jag börjat titta på lite färgkombinationer på en bebisfilt jag fått en beställning på. 
Det är så kul att virka i färg :D jag ledsnar aldrig på det ;) 


Poncho på kroken


Färgvitaminer :D 


Och en busig målares avtryck. Hej då mörka murriga tapeter! 
I morgon hoppas jag kunna säga "hej hej ljusa fina härliga tapeter" 

Adjöss så länge 🌸

Ny mandala

Förkylningen biter sig fast. Calle har fortfarande feber. Inget annat. Bara feber. Som vanligt. Så märkligt. 

Idag har jag virkat en mandala vars mönster är gjort av en tjej på instagram @crochet_millan. Kolla in hennes mandalas! Så måndag otroligt fina <3 
Hon ville ha hjälp att testa hennes mönster innan hon delar med sig av det och min mandala blev så här 


Med ett litet hjärta till :) 
Ska bara stryka den sen ska jag ha den på byrån i hallen tänkte jag. 


Förkylt va det här

Halva dagen går åt till att snyta sig sen kan man sätta igång med annat. Tex virka ;)

Har fått lite frågor på olika ställen ang filtar som jag säljer. 
Några är redan skickade, några är under uppbyggnad och några är klara. 

Här kommer en bild (syns det dåligt vad där står så fråga bara) men mått, material och pris på dom som för tillfället finns kvar


Priserna skiljer sig pga av olika garnkostnad och nedlagd tid

Ha en härlig dag :)

1:a maj och snö. Allt i sin ordning

Eftersom alla pratat om snön hela dagen igår så blev jag inte förvånad när jag tittade ut i morse. 
Det kändes inte ens jobbigt att vintern kom tillbaka litegrann. 

Kvart över fem blev jag väckt av Calle som hade feber. Det va bra mycket jobbigare än snön. 

Dagen har gått i rasande fart ändå. Trotts att vi "bara" varit hemma. Det finns att göra här efter målarens framfart så jag har försökt återställa möblemanget så gott det går. 
Det är så otroligt fint här hemma nu. Man känner knappt igen sig. Det är så himla fint överallt. 

Har tagit tag i virkningen nu oxå. Stod på en marknad förra söndagen och sålde bebisfiltar och koftor, sjalar och dukar. Fick oxå en beställning på en sommar poncho/tunika i grått. Den håller jag på med nu. Vill få klar den innan jag börjar med gardin nummer två. 


Ha en bra 1:a maj ❄️🌸

virkatbymalin.blogg.se

Jag är en virkfantast som virkar varje ledig stund med andra ord... ...Här virkas det för fullt :) Jag virkar på beställning och kommer även att lägga upp en del alster till försäljning. Om du hittar något du vill ha så skriv bara en kommentar :) följ mig gärna på instagram: @nillams heter jag där

RSS 2.0