STOR dag idag!!

Idag fyller min äldsta lilla stora pojk 18 år!!
Hipp hipp HURRA älskade unge!! 


Det blir ett hjärta på en ruta i moodfilten idag för att hedra denna stora dag ❤️ 

Lite segt..

Igår skulle dottern ha tagit medicin men det blev inställt. 
Vi åkte ändå upp på sjukhuset för jag ville att dom skulle få se henne och själva göra en bedömning. Men det blev nej..hon är förkyld och få får man inte ta den. Jag hade det på känn. Nu har det flyttats på två ggr och jag har ingen aning om hur länge vi kan hålla på så?
På sjukhuset hostade och snorade alla och det kändes ganska olustigt att vara där med ett barn som har nedsatt immunförsvar pga mediciner och helst inte ska utsättas för smittor. Men det är ju ett sjukhus och vart finns sjuklingarna om inte på sjukhus? 

Blev helt matt efter sjukhuset (som vanligt) fattar inte att det alltid blir så och idag har vi inte gjort mkt. Tvättat en maskin tvätt och hängt den typ. 

Visst, jag har ju virkat oxå. Så klart men i zombiefart. Testar att göra en tunika till tösen. Får se hur det går.. Tror den blir för stor? Så kan det gå när man virkar utan mönster ;)



Fin start på veckan

Efter en hel del testvirkande till och från hittade jag passande garn för att få till en ruta med 6 varv och måtten 12x12 cm.  Det va inte helt lätt ska jag säga och bara ett lite tjockare garn fördärvade hela måttet. 

Anledningen till att rutorna ska bli så bra som möjligt med måtten är att dom ska skickas till en tjej som virkar filtar till välgörenhet. Det är ett sånt himla fint initiativ så kan jag bidra med något så blir jag bara glad. 
Skickade iväg första kuvertet i morse och i morgonbitti hoppas jag få iväg några till. 

Känner ni att ni vill bidra? Hon finns på instagram med användarnamnet @virkaforvarme 
Rutan ska vara 12x12 cm. Den ska vara virkad i 6 varv. Materialet spelar ingen roll så länge det går att tvätta i 40 grader. 



Några av rutorna som går iväg i morgon + svart/vit filten jag blev klar med igår 😊

Svart/vitt



Helt annorlunda mot vad jag brukar virka. Men det blir väldigt häftigt :) 
Har några cirklar kvar som ska förvandlas till rutor och dom tänkte jag fixa under dagen och förhoppningsvis är alla rutor klara för en ihopvirkning till kvällen. 
I morgon är det skola igen och nu för första gången för ALLA barnen här. 
Visst , det blir en mjukstart för på tis blir det halvdag pga medicin och på ons blir hon ledig eftersom hon blir ganska slut efter en sjukhus dag.. 
Det känns ändå som om allt går åt rätt håll även om det är lite ångestfyllt att ta nästa steg framåt. Kommer det funka? Kommer det gå bra eller kommer det bli några steg tillbaka? 
Men nu är det ju bara så att vi måste ju testa någongång och tösen är redo.. 
Bara mamman som fjantar.. 

Ha en härlig söndag nu allihop 💗

Hej å hå..

...vad den här veckan gick fort. 
Vaknade till ett vinterland och nu är det bart på backen igen. 
Har återigen varit en lugn dag. Gossens feber ligger stadigt på 38 och han låter aningens förkyld. Idag har han orkat vara uppe en del så det är förhoppningsvis på väg att bli bättre. 

Jag har speedvirkat hela eftermiddagen men så få avbrott som möjligt för att hinna innan dagsljuset försvann. Virkade dom svarta duttarna som är omöjliga att virka i lågenergilampornas sken. Jag blev klar med alla 48! Pust! Så nu kan jag koncentrera mig på den vita kanten som inte kräver lika mycket ljus. 

Bjuder på en sista bild av regnbågsfilten. Kommer sakna det färgglada projektet så jag är säkert snart igång med ett liknande ;) 

Ha en härlig fredag ❤️ 



Regnbågens slut

Idag har jag fått filten helt klar. Kanten tog sin tid och jag va bra glad när den va klar. Men jag kommer sakna den...knäppis jag för den va så himla rolig att virka i alla färgerna. Projektet efteråt är ju inte alls lika färgglatt. Snarare tvärtom. Svart och vit bara. Men det blir nog effekt fullt. 



Febern har hållit sig kvar här oxå och jag kan väl tycka att det va lite tur i oturen att han blev sjuk nu på lovet så han inte missar en massa i skolan men varför måste han vara så mycket sjuk överhuvudtaget? Jag begriper det inte?  
Medicindagen (roactemra) för dottern blev inställt. Hon är förkyld och jag misstänker att hon kanske har samma som brorsan men eftersom hennes kropp är full av märkliga mediciner får hon inte feber. Med andra ord får hon inte ta sin medicin i morgon. Men hon verkar klara det. Inga utslag och inga ledproblem än iaf.. 

Nog om sjukdoms elände! 
Nytt projekt black and white 



Hmmpff

Så va det feberdags här ingen då. Bloggen som skulle handla om virkning handlar oftare om feber tycker jag -.-
Det va pojken igen nu då och den här gången struntar vi i läkare så länge det går. Det blir ju sällan bättre av att träffa dom. Maktlös är ett bra ord att förklara känslan man får när tempen åter igen kryper opp mot 39 grader...

Men hopplöst är det inte. Tråkigt men det har iaf inte kommit till stadiet hopplöst. 

Virkboken jag väntat på kom idag :D Hurra vilken bra tajming när vi ändå måste vara inne och kurera oss. 


Jätte rolig bok. Mycket inspiration :) 
För en som är galen i virkning och virkböcker är den ett fint tillskott i samlingen. 
Det fanns många project i den. Mössor, barntröjor, filtar, mjukisdjur mm. 

Ngt att ta tag i senare för just idag är det fokus på kanten på filten som blev ihopvirkad igår :) 


Nä, nu mot spisen... 

Virkelivirk

Ohej va bra det går med ihopvirkningen :) 
Jo men faktiskt! Det är bara en hel del koncentration som krävs i alla hörn och med alla smygmaskor hit å dit men jag är ändå helt säker på att det går mycket fortare än om jag skulle ha virkat ihop var ruta försig... 
Här kommer en prelook på hur det blir (tre rader kvar att få dit just nu) före alla! I morgon hoppas jag att den är instagram redo ;) 



Sportlov

Vilken otroligt härlig dag det blev första dagen på sportlovet :) 
Solsken hela dagen (jag såg varenda fläck och vartenda dammkorn i hela köket i förmiddagssolen) Varmt!! +12 grader i solen. 

Gossen åkte skridskor med morfar och bästisen/morbrodern mitt på dagen. Jag och tösen skrotade omkring hemma. Hon har lyckats bli förkyld.. Inte helt optimalt med tanke på att hon ska ha sin medicin på fredag men det kanske hinner vända? Vi har lekt, städat och virkat :) 
Blev klar med alla 100 små cirklar och nu under kvällen har jag hunnit börja virka ihop dom. 
Försökte följa en tutorial som jag hittade med det funka bara inte. Det blev så onödigt många moment tyckte jag så som vanligt gjorde jag om och nu hoppas jag att mitt sätt blir lika bra. 



Färgglatt 

Sol!!

Haha, i morse såg jag solen!! Värsta naturfenomenet på länge :D
Sen blev allt grått igen.. Men det va ju härligt att få vakna till solsken. 

Här har det virkats på under dagen. Cirklar och rutor och annat. Virkskadad som man är så måste jag prova en ruta jag kom på sent igår kväll alldeles precis innan sömnen. Ska göra ngt ovanligt hade jag tänkt och virka i svart och vitt. Enbart. Inga färger. 
Har gjort en provruta idag men nu får den vänta tills regnbågsfilten blir klar..  
I morgon är det sportlov. Ganska skönt att slippa väckarklockan ;) 




Syfestivalen

Idag skulle jag ha varit på syfestivalen med mamma och några systrar men eftersom mamma nyss avslutat en strålningsbehandling OCH dessutom avslutat en penicillinkur törs vi inte åka. 
Hon får absolut inte bli sjuk! 

Men va är väl en val på slottet? 
Nä då, vi ska roa oss ordentligt idag ändå och så finns det ju hur många jätte bra nätbutiker som helst som säljer garn och annat gos :) 



Ha en trevlig helg ❤️

Glad alla hjärtans dag ❤️💙💚💗💛



Vilken dag :) 
Vi har hälsat på skolan idag jag och dottern. Det ser ut som om hon kan börja i skolan igen lite smått efter sportlovet och jag är så glad :) hon med :D
På fredag får vi veta lite mer om hur det står till när det är dax för medicin igen. Förhoppningsvis sista gången hon behöver intravenös medicin. Dom andra medicinerna kanske vi får dras med ett tag? 
Nu bara hoppas jag att allt är bra och att det kommer att funka. Vi är ju så inställda på det nu och nej tack!...vi vill inte ha fler bakslag. 

I helgen måste jag fokusera lite mer på moodfilten. Få fast färdiga rutor och klippa bort trådar. Den kommer bli enorm!! Är redan nu svårjobbad när man ska virka fast rutor pga av storleken.. Men häftigt blir det :) 
Ha en trevlig helg :) 

Ananassjal med blå kant

...till sommarkvällarna. Om det bara kunde bli sommar någongång.  

Det blev en helt ok sjal faktiskt.. 
Idag är vi trötta här hemma. Skolpojkarna kom iväg som dom skulle men det va trögt i morse... Vi behöver ljus nu!! Dimma kan det väl va på natten? 

Rutor, cirklar och hjärtan

...det är sånt som har varit på kroken på sista tiden. Det och stora funderingar på vem virkningen tillhör egentligen? Spridning av bilder och gratismönster på nätet... 
Alltså det finns så mååååånga olika sidor på nätet med gratismönster. Det finns nästan lika många med bilder ur virkböcker, tydliga bilder på diagrammen så du kan virka utan att köpa boken. 
Jag har inga problem alls att virka av en bild och få det någorlunda lika och köper jag mönster gör jag oftast om mönstret efter eget tycke och smak. 
Det är inte lätt att hitta ursprunget och originalet och bara för att en person kommit på en sak med virkning någonstans betyder det inte att någon annan samtidigt kommer på samma sak. Vem tillhör mönstret då? Kan man ta patent på hantverk? Jag har ingen aning? 
Googla ordet "crochet" och efter det googla ordet "crochet" med valfritt eng ord efter och du får miljoner träffar... Googla "crochet pattern" och wow! en helt ny värld visar sig. 
Jag tycker nog att virkning i sin helhet kan vara gratis. Jag delar gärna med mig av tips och trix jag lärt mig under åren...jag köper samtidigt virkböcker. Har massor av dom. Men jag har förståelse för dom som sitter och tar sig tid att skriva ner mönster och sen vill ha en slant för tiden man lagt ner. Inget konstigt med det. Konstigt blir det däremot om någon annan redan har gjort något liknande med aldrig skrivit ett mönster på det och nu sitter någon annan och tjänar pengar på det som man själv virkat flera år innan...
Rörigt och omständigt blir det och skapar många onödiga bråk i virkvärlden... Så trist. 

Rörigt inlägg det här oxå :D Har bara gått och funderat lite ett tag. 
Här är ett exempel: 
Jag virkar en filt från ett mönster ur stora boken om virkning. Några månader senare hittar jag ett liknande mönster på en blogg. Inte lika men liknande. Jag virkar en sån filt oxå. 
Ett år senare hittar jag i en blogg ett exakt lika mönster som finns i boken på filten utan hänvisning till boken. Hur blir det då? Filten har virkats från olika ställen i många år. Sen 1980 talet minst men vems är mönstret? Är det rätt att sälja det i en bok? Är det rätt att lägga ut det gratis? 
Snurrigt värre. 

Hursom har jag bestämt mig att från och med nu när någon frågar om mönster så hänvisar jag till olika sidor på nätet eller böcker. Hittar jag inget mönster på nätet som är lika mitt så delar jag inget mönster. Törs inte hamna i någon konflikt med någon som är beväpnad med krok!  Puss på er som fortfarande följer min blogg fast jag bara bloggar antingen intensivt eller sporadiskt ;)  


Tiden ruuusar iväg..

Senaste dagarna har gått väldigt fort förbi.. 
Februari ser ut att bli en månad som kommer ta slut fort och på ett sätt är det skönt. Vill ha vår nu. Längtar som tusan. 
På ett annat sätt är det lite jobbigt att tiden bara springer iväg. Inget blir som det är precis nu och man kan aldrig vara säker på att framtiden är bättre. 
Så idag ska jag njuta av NU och inte gnälla över det gråa vädret och den växande tvätthögen. Idag ska jag virka på en ananassjal och dricka kaffe och gilla februari litegrann ;) 


Färg överallt

Idag har det varit snögubbeväder.  Kul men tungt att skotta. Barna va alldeles dyngsura när dom kom in. 

Virkar små dukar och glasunderlägg i alla möjliga olika färger. Inte klokt så mycket det gör att bara få lite färg i fönstren, på borden och i hyllorna :) 



virkatbymalin.blogg.se

Jag är en virkfantast som virkar varje ledig stund med andra ord... ...Här virkas det för fullt :) Jag virkar på beställning och kommer även att lägga upp en del alster till försäljning. Om du hittar något du vill ha så skriv bara en kommentar :) följ mig gärna på instagram: @nillams heter jag där

RSS 2.0