Halstub av vackra restgarner

One of a kind 


Ånä jag har inte glömt...

....bloggen :)
Försökte göra ett inlägg men det försvann i cyberspace. 
Har varit en fullproppad helg med massa skoj att göra. Folkrace, handla vinter kläder och skor, höststäda (vilket jag tycker är roligare än att vårstäda. På våren vill man ju bara vara ute och fixa)
och så virka förstås :)
Poloponchon börjar ta form. Några varv kvar innan längden är ok 

Idag tog jag däremot en paus och virkade burklocksmössor till grannen som är galet duktig på att koka sylt. Jag är inte så förtjust i sylt alls men hennes sylt älskar jag. Nu har hon fått tre nya burkar att fylla med sylt. Så här blev dom 

Nu ska jag virka en halstub till innan jag avslutar poloponchon. Sen ska det virkad fler mössor. Rolig årstid nu när det ska virkad för att värma 🍃🍁

Poloponcho

Just nu håller jag på med en poncho med polokrage. Har haft en massa olika grejer igång men dem ligger ofärdiga i olika hörn just nu. Men den här tänker jag ta mig tusan få färdig. Kan behövas nu när det blir kallt. Kommer bli i storlek 6-8 år ungefär. 


Boktips

Igår fick jag hem min bok blueprint crochet sweaters av Robyn Chachula. 
Har bläddrat i den en hel del redan och tittat ut vad jag skulle vilja virka. Snarast  Det fanns hur mycket fint som helst i den och jag är nu så full av inspiration så jag vet inte vart jag ska börja? 


Den här skulle jag vilja börja med men göra om till barnstorlek. Gillar knäppningen från halsens sida och ner mot armen. 


I morse blev lilla systers mössa klar så jag kanske ska försöka mig på en lite kofta i storlek 6 år ca? Det lutar åt det hållet. Så mycket idéer så lite tiiid 😳😄 


Effektiv söndag 😊

Har betat av en massa saker som är till andra den här söndagen. Har lite saker kvar men nu känns det inte lika stressande längre. 
Väntar nämligen hem en virkbok i veckan och då vill jag ha nålen fri ifall jag hittar något roligt att göra ur boken. Spännande spännande 😃 



Ugglemobilväska har jag fått färdig. Den ska min systers svärmor ha. 



Handledsvärmare till syster Sara som gjort en storbeställning. Har bara en mössa kvar att göra :)


Nu ska jag börja med middagen och dagdrömma om virkböcker :D

Byteshandel

Byteshandel gillar jag :) 
Nu håller jag på med en mössa som jag har bytt mot bröd som min kompis bakat. Otroligt gott bröd och jag kan inte baka. På riktigt. 
När jag bakar börjar det brinna, plomber ryker eller så får kakan ätas som soppa. Tur att det finns bakverk och bröd att köpa men ibland vill jag verkligen ha det hembakat för det är ju helt klart så mycket godare 😊 

Tänk att man fortfarande kan sitta ute på kvällen i kvällssolen! Det är helt otroligt. Den här hösten har verkligen varit så fin. Det tackar vi för 😊

Mössor till små knattar


Mössor i mjukaste garnet 🌈
Storlek 0-3 mån
3-6 mån och 6 mån-1 år

Färdig bebisfilt 😊

Jag hann under dagen få alla trådar fästa och klippta. 
Filten mäter 70x70 cm ca och är virkad i svarta fårets baby garn 🌸

Nu mot nya virkäventyr.. 
Har lite beställningar som måste fixas. 
Note to self 
*mössor
*en ugglemobilväska
*en filt
....sov gott :)

Infinity scarfs

Här är min favorit av sjal/halsvärmare på tidiga hösten innan det blivit för kallt. Två av dom (den regnbågsfärgade och benvita) är virkade i ull och dom andra i bomull. 
Dom är ca 70 cm i omkrets och ca 20 cm höga. 

Nu är gårdagens projekt klart och blid kommer så snart jag hinner. Måste bara fästa och klippa trådar först 😊

På kroken idag

Efter ett mysigt besök och innan matlagning ska jag försöka hinna få fast dom sista rundlarna på filten jag håller på med nu. 
Små söta fötter som hälsade på mig idag. (Resten av kroppen oxå förstås)

Snart en färdig filt till :) bara en rad kvar. 

God natt 🌛⭐


Med dagens projekt i knät och nya armbandet på armen släcker jag ner alla lampor utom mysovirklampan. 
Fick finaste armbandet av dottern som hon gjort i förskoleklassen. Gullungen min ❤
Natti natti 

Handledsvärmare till salu 🍁


Hösten har hittills varit så otroligt fin och  jag vill gärna intala mig själv att det kommer att vara så här ända in i december. 
Men jag vet ju att kylan kommer och så här i början av hösten (och även kyliga kvällar inomhus när man känner sig lite ruggig) är handledsvärmarna perfekta. 
Det här är dom färger och modeller jag har just nu. Dom två översta är virkade i ullgarn och dom tre nedersta i mercangarn. Ett akrylgarn som är mjukt som bomull och inte noppar sig. 
Dom kostar 120:- exkl frakt och skickas med posten. 
🍁

Bättre sent än aldrig :)

För ett år sen ungefär så tyckte syrran min (och många andra) att det va dax för mig att fixa en virkblogg. Kan helt och fullt förstå det eftersom jag varje ledig stund varje dag virkar så mycket jag kan. 
Det vara bara det att jag inte tyckte att jag hade någon tid till att blogga för det skulle ju sno tid från min virkning. Nu däremot har livet lixom gett mig lite mera tid :) Tack för det och jag antar att vi börjar nu :D
Välkomna till min virkblogg!!  :)

This is a crochet moment <3 

virkatbymalin.blogg.se

Jag är en virkfantast som virkar varje ledig stund med andra ord... ...Här virkas det för fullt :) Jag virkar på beställning och kommer även att lägga upp en del alster till försäljning. Om du hittar något du vill ha så skriv bara en kommentar :) följ mig gärna på instagram: @nillams heter jag där

RSS 2.0